Hamame otunun kök ve yapraklan, demlenmiş çay suyun da yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şam puan kıvamına gelinceye kadar yumurta sarısı ilâve edilerek pa muk yağı ile çırpılır. Hazırlanan şampuanla saçlar günaşırı yıkanır.
Dalından toplanan karadullar, demlenmiş çay suyunda on da kika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamı na gelinceye kadar yumurta sarısı ilâve edilerek pamuk yağı ile çır pılır. Hazırlanan bu şampuanla yatmadan önce saç banyosu yapılır.
Gelincik yapraklan, tohumları ile birlikte yirmi dakika süre yle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, şampuan kıva mına gelinceye kadar yumurta akı ilâve edilerek pamuk yağı ile çırpılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanır.